تکنیک رفتار با نوجوانان

دوره نوجوانی حد فاصل کودکی و بزرگسالی است، دوره گذرایی است که استقلال در فرد رشد می کند و مشغله فکری در زمینه های مختلف اجتماعی، اقتصادی و هنری، در فرد ایجاد می شود. در این دوره مسایل تحصیلی، روابط بین فردی و خانوادگی و هیجانی پیچیده تر است. بیشتر نوجوانان دوره نوجوانی را به خوبی طی می کنند ولی برخی دچار مشکل های عاطفی، تحصیلی، روابط بین فردی و خانوادگی یا حتی دچار مشکل های روان شناختی می شوند…

والدین گرامی بدانند ، فرزند آنها دیگر کودک نیست که بتوانند با زور او را مجبور به درس خواندن کنند زیرا کودک چند سال پیش آنها به نوجوان تبدیل شده است.

والدین از باید ونبایدها بپرهیزند ، بلکه سعی کنند در محیط دوستانه و مشارکت با نوجوان در تصمیم گیری و مدیریت درس خواندن را ایجاد نمایند.

در دوره نوجوانی توجه به خود بیشتر می شود و همچنین ارتباط با همسالان بیشتر می شود. در این دوره علاقه مند شدن یا حتی همانندسازی با هنرپیشه ها، قهرمانان ورزشی و توجه به مد روز بیشتر دیده می شود . نوجوان در این سن احساس استقلال دارد، تمایل به خودمختاری نشان می دهد و در برخی موارد از قوانین مدرسه و خانواده سرپیچی می کند و مبارزه منفی به صورت عدم تبعیت و درس نخواندن یا بیش از اندازه به بازی پرداختن در وی بیشتر
می شود. در مجموع در دوره نوجوانی مشغله های فکری در زمینه های مختلف چه عاطفی و چه هیجانی چه خیالبافی در مورد آینده بیشتر است که روی درس و مطالعه آنها اثر می گذارد…

سعی کنید اتاق مطالعه نوجوان مستقل باشد و در مواردی که امکان اتاق مجزا فراهم نیست یک محدوده مشخصی را به عنوان حریم خصوصی وی در نظر بگیرید (مانند: میز مطالعه)

از گفتن الفاظ تحقیر آمیز، مانند اینکه تو تنبل هستی یا با این طرز درس خواندن به هیچ کجا نخواهی رسید خودداری کنید، زیرا به مراتب او ناسازگار تر و مقاومت بیشتر نشان میدهد .

محیط خصوصی و یا وسایل او چک‌ نکنید ، ولی به صورت غیرمستقیم روی رفتار وی نظارت داشته باشید.

تهیه کننده : خانم نایب معاون آموزشی

تأیید شده: توسط خانم زنگنه مدیر دبستان


امتیاز شما به این محتوای آموزشی ؟ جمع امتیاز 0/20